Makkarijuttuja ja vähän muuta



Kiireisten viikkojen jälkeen ehdimme vihdoin kirjoittaa tänne kuulumisia rakennukselta. 

Makuuhuoneen osalta suunnitelma muuttui valun jälkeen siten, että päätimme tehdä päämakuuhuoneeseen vessan. Emme siis olleet asentaneet viemäriä lattiaan vessaa varten. Onneksi seinän takana on tekninen tila, jossa on viemärintuuletusputki. Saamme siihen siis kätevästi kytkettyä seinä-wc:n. 

Päämakuuhuoneen väliseinärungot nousemassa.


Sängyn taustaseinäksi aiomme tehdä Siparilan PALA-paneelista kalanruotokuvioisen seinän. Paneeli kiinnitetään vaneriseinään siihen tarkoitetulla liimalla. Seinän taakse tulee vaatehuone, johon pääsee kulkemaan molemmilta puolilta seinää. 




Sängyn taustaseinälle laitoimme pistorasiat, sekä katosta roikkuville yövaloille katkaisijat.

Jotta vaatehuoneen tilankäyttö saadaan mahdollisimman tehokkaaksi, emme voineet laittaa vessaan tavallista ovea, vaan seinän sisään liukuvan liukuoven. 


Liukuoven asentaminen sujui kohtuullisen helposti ohjeiden avulla. 



Wc-pöntön paikan etsimistä. 

Liukuovirunko paikoillaan.


Menneen kesän aikana päätimme asentaa makuuhuoneeseemme ilmalämpöpumpun. Pumppua varten teimme katon rajaan kotelot, jota pitkin letkut saatiin vietyä siististi sisäyksiköltä ulkoyksikölle.






Ilmalämpöpumpun kotelosta jouduttiin tehdä aika iso, jotta saatiin riittävästi kaatoa letkulle, joka liitettiin teknisen tilan viemäriin.

Ilmalämpöpumppu tulee makuuhuoneen oven yläpuolelle.
Myös levytys,- ja nauhoitustyöt on saatu tehtyä. Levyttämisessä ja nauhoittamisessa oli aika paljon työtä, koska neliötä asunnossa on aika paljon, ja huonekorkeus on normaalia korkeampi. Korkeiden huoneiden takia jouduimme tekemään kipsilevyihin vaakasaumat. Lisäksi ulkokulmia oli useita, sillä keskellä hallia menevä palkki piti koteloida. 


Olohuoneen ja keittiön rajaava palkki koteloitavana. 

Päämakuuhuoneen katon levytys. 

Vierashuoneen katon levytystä. Päätimme tehdä alasvalojen reiät vasta ylitasoituksen jälkeen.


Kittaustyöt alkuvaiheessa. 

Seuraavaksi pääsemme ylitasoittamaan seiniä ja sen jälkeen maalaamaan! :) 


Terkuin Emilia ja Mikael

Kommentit

  1. Tuo onkin kiva, että sai tuon ilmalämpöpumpun myös tuossa kaiken muun keskellä. Meillä on myös sitä mietitty, kesät meillä etenkin ovat todella kuumia. Olisi siis hyvä, että saisi siitä myös viilennystä. Ihana seurata näitä projekteja! https://www.akihalme.fi/lampopumput

    VastaaPoista
  2. Täytyykin ottaa huomioon, että kotelon tulee olla iso. Meilläkin rakentaminen alkaa keväällä. Tarkoituksena myös olisi hankka ilmalämpöpumppu, eli on hyvä miettiä sitä jo rakennusvaiheessa. https://www.combimont.fi/ilmalampopumput

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit