OSB




Mietimme pitkään mistä materiaalista tekisimme kotimme yleisten tilojen sisäkaton. Olimme jo aiemmin päättäneet, että makuuhuoneiden ja kodinhoitohuoneen katto tehtäisiin kipsilevystä. Yleensä sisäkatto tehdään mdf-paneelista tai kipsilevystä, mutta halusimme jotakin erilaista ja rakennuksen tyyliin sopivampaa. Toiveenamme oli alunperin betonijäljitelmä myös katossa, mutta se osoittautui haastavaksi toteuttaa.

Yhdessä 3D-INvision Mariannan kanssa kävimme läpi eri materiaalivaihtoehtoja, kunnes löysimme osb-levyn johon ihastuimme heti. Osb-levyä käytetään suhteellisen vähän Suomessa, mutta viime vuosina sen käyttö on yleistynyt myös täällä. Erityisesti Yhdysvalloissa ja Kanadassa se on hyvin suosittu rakennusmateriaali. Osb-levy valmistetaan puristamalla ristiinliimatuista puulastuista. 


Käsittelemätön OSB-levy.

Osb-levyjä myydään monessa eri koossa. Asennusta helpottaaksemme päätimme hankkia ympäripontattuja levyjä, joiden minimipaksuus oli hieman järeä, eli 18mm. Levyt kiinnitimme levyhissin avulla ruuvaten kattoon. Levyt leikattiin käsisirkkelillä ja valaisimille sekä jakorasioille tehtiin reiät valmiiksi kuppiterättä ennen levyn asentamista kattoon. 

Levyhissin avulla painavat levyt saatiin kätevästi nostettua ylös.







Olohuoneen katto levytettynä ja lampuille tehty valmiiksi reiät.



Laaduntarkkailija työssään.

Kun levyt oli saatu asennettua paikalleen, aloimme pohtimaan katon väriä. Teknoksen suunnittelija Katja Viimavirta tuli auttamaan meitä oikean sävyn valinnassa, sillä harmaita sävyjä löytyi Teknoksen värikartasta uskomattoman monta. Olimme jo aiemmin päättäneet maalata katon lähes saman sävyiseksi kuin mikrosementtilattia, eli vaalean harmaaksi. Katja sai kuitenkin mielemme muuttumaan ja siitä kerromme lisää seuraavissa postauksissa!



xoxo Emilia ja Mikael

Kommentit

Suositut tekstit