Ilmaa ja pölyä

Rakennuksella ilmanvaihtotyötkin on saatu lähes valmiiksi. Ilmanvaihtotyöt tehtiin alusta asti uusiksi, sillä vanhassa hallissa niitä ei juurikaan ollut. Suunnitelmat meille laati Mauri Uusitalo LVI-Insinöörit Oy:stä. Huonekorkeus haluttiin säilyttää mahdollisimman korkeana, joten suurin osa ilmanvaihtokanavista vietiin välikatolla eri huoneisiin.

Ilmanvaihtoputket saapuivat työmaalle.






Tuloilmaa varten porattiin reikä pesuhuoneessa sijaitsevaan ulkoseinään.

Näkymä pesuhuoneesta, kun osa iv-putkista oli asennettu.

Ari eristämässä välikatolla olevia ilmanvaihtoputkia.

Muutamassa huoneessa halusimme jättää ilmanvaihtokanavat esille, joten nämä kanavat asennetaan kun pintatyöt on saatu suoritettua.

Olohuoneen ilmanvaihtoputken sovittamista.

Kun nauhoitustyöt oli suoritettu, oli vuorossa seuraava työvaihe. Tulevassa kodissamme on paljon ikkunoita joista tulee asuntoon luonnonvaloa. Luonnonvalo on hyvin herkkä paljastamaan seinistä olevat epätasaisuudet ja erityisesti nauhoitukset. Halusimme varmistua siitä, että saumat eivät näkyisi kun luonnon valo iskee niihin. Päätimme siis ylitasoittaa seinät.

tselleni ylitasoitus ei kuulu vahvimpiin osaamisaluesiin, joten apuun kutsuttiin Vesku, joka toi mukanaan laastipumpun. Tämän avulla ylitasoitus sujui huomattavasti nopeammin. Pienien alkuvaikeuksien jälkeen työ alkoi sujua. Minä ruiskutin tasoitetta edellä, ja Vesku tasoitti pitkällä liipillä perässä. Työ oli sen verran intensiivistä, että näistä vaiheista kuvia ei kovin montaa tullut. Tasoitetyön suoritimme kahdessa osassa. Ensin ruiskutimme pohjalle karkeamman pohjatasoitteen. Kun karkeampi tasoite oli kuivunut, hiottiin siitä isommat ryöppeet pois. Pohjatasoitteen hiominen sujui vielä nopeasti, koska tällöin riitti, että suurimmat roippeet saatin hiottua pois. Tämän jälkeen ruiskutimme pohjatasoitteen päälle hienotasoitteen. Sitten arlkoi varsinainen hiomistyö. Sitä pölyn määrää. Onneksi Vesku oli tehnyt tarkkaa työtä joka vähensi huomattavasti hionnan määrää. Silti tuntui, että hiomista oli ihan riittävästi.


Laastipumppu joka nopeutti ylitasoitustyötä huomattavasti.

Vesku työntouhussa.

Vierasmakuuhuoneen seinät ylitasoitettuna.

Ammattilainen tasoitustyössä




Hiomistyön avainhenkilö.


Terkuin Mikael

Kommentit

  1. Voi että, meidänkin täytyisi saada viimeisteltyä työt. Meillä seuraavaksi olisi ohjelmassa hankkia ilmastointiventtiilit. Olikin mukava seurata teidän blogia. Saa hieman inspiraatiota myös. Pölyä onkin paljon näissä rakennushommissa. https://www.iv-lipasti.com/tuotteet/ilmastointiventtiilit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit