Kuulumisia

Kesän helteet tuntuivat myös raksalla. Kelien hieman viilennyttyä rakennuksella on viihdytty onneksi hieman paremmin. Viime ajat ovat menneet kaikenlaiseen näpräämiseen, joka ei oikeastaan näy juurikaan päälle päin, ja se jos mikä on turhauttavaa. Mutta pakko nekin työvaiheet on suorittaa.

Liukuoven ympärillä olevan karmin osoittautuessa kantavaksi, jouduimme muuttamaan olohuoneen ja keittiön seinärakennetta. Alunperin meidän oli tarkoitus vain tasoittaa seinät ja liukuoven pielet. Mutta koska jouduimme jättämään karmit paikalleen ja kiinnittämään niihin puut, olisi rappaamalla tehdyt ikkunanpielet olleet turhaan työläät.





Katsoimme parhaaksi tehdä liukuoven ympärille rungon puusta ja ikkunanpielet kipsistä. Näin saimme myös liukuoven samalle korkeudelle kun huoneen muut ikkunat. Koska kipsin ja kiven välinen sauma olisi todennäköisesti haljennut, emmekä halunneet seinään listoja, päätimme levyttää seinät ja tehdä seinästä yhtenäisen liukuoven kanssa. Tällöin seinästä saadaan tasainen.
Vanha seinä oli hyvin epätasainen. Erityisesti vanhat patterit olivat kiinni seinässä järeillä kannakkeilla,  joten niiden poistossa jouduttiin käyttämään lekaa - ja jälki oli sen muikaista.




Pattereiden kannakkeet poistettenu ja urat roilotettu pistorasioille ja katkasijalle. Vielä tässä vaiheessa ei tiedetty, että seinä tullaan levyttämään, joten noin syvät urat johdoille eivät olisi olleet ihan välttämättömät...

Liukuoven vieressä oleva seinä koolattuna.

Kun koko seinä oli saatu koolailtua, oli aika alkaa kiinnittämään kipsilevyjä. Asunnon huonekorkeus tulee olemaan noin 3,30m, joten seiniä ei saatu levytettyä yhdellä kipsilevyllä. Laitoimme saumojen kohdalle puun, jotta sauma ei halkeaisi niin helposti. Koolauslautojen kiinnityksessä käytimme pitkiä pikanauloja, sillä vanhalle rakennukselle ominaisesti seinässä oli muutaman lähes kolmen sentin tasoitekerros.

Seinä melkein levytettynä.
Viimeisen kipsilevyn leikkaamisessa oli jonkun verran haastetta, kun se piti saada mukailemaan vanhaa tiiliseinää, jota ei aikanaan oltu muurattu ihan suoraksi. Liukuoven yläpuolella oleva palkki koolailtiin myös suoraksi. Lisähaastetta koolaamiseen toi vinot ja kierot seinät.




Myös käytävällä on tapahtunut edistystä. Käytävällä sijaitsevat meidän pääsisäänkäynti sekä käynti makuuhuoneisiin, kodinhoitohuoneeseen, vessaan ja tekniseen tilaan.


Myös käytävällä on levytykset ja koolaukset aloitettu.

Meillä on alusta asti ollut melko selkeät ja yhteneväiset suunnitelmat asunnon tilojen suhteen. Eniten päänvaivaa on tuotti käytävä. Käytävä on aika pitkä ja leveä. Se on myös ensimmäinen tila, jonka  ihmiset näkevät tullessaan meille. Se on siis merkittävässä roolissa ja halusimme panostaa sen suunnitteluun.

Käytävän suunnitteluun saimme todella hyvää ja ammattitaitoista apua Mariannalta 3D invisiosta. Käytävästä ja sen suunnittelusta kerromme myöhemmin lisää!


Tuleva pääsisäänkäynti eli eteinen. Ovi tulee vanhan ikkunan kohdalle.

Pääsisäänkäynnin ovi tehdään vanhan ikkunan tilanne.  Vanha ikkuna poistetaan myöhemmin ja sen alaosa myös. Syvennykseen on tarkoitus laittaa liukuovikaapistot ulkovaatteille.

Emme halunneet koko huoneen korkuisia kaappeja, joten päätimme madaltaa syvennystä, johon kaapit tulevat.





Rakennusterveisin, 
E & M.

Kommentit

Suositut tekstit