3D



Meille vaikein asia koko tässä raksaprojektissa on ollut valmiin kokonaisuuden hahmottaminen. Kun täytyisi valita pintamateriaaleja, on vaikeaa kuvitella miltä valmis tila näyttäisi minkäkin värisillä seinillä tai lattialla. Tai mitkä materiaalit näyttäisivät parhailta yhdessä?

Kaiken kaikkiaan tulevan kotimme huoneet ovat hahmottuneet kuitenkin ihan hyvin mielikuvitustemme avulla ja olemme olleet samoilla linjoilla niiden ulkonäön suhteen. Yhteen tilaan emme kuitenkaan meinanneet millään keksiä oikeastaan yhtään mitään järkevää, ja se oli pitkä ja leveä käytävä keskellä asuntoa. Käytävältä on siis kulku eteisestä kaikkialle muihin tiloihin, ja halusimme sen olevan muutakin kuin pelkkä käytävä.

Suurekse iloksemme huomasin, että tuttavani oli perustanut vastikään sisustussuunnittelua ja 3D-mallinnoksia tekevän yrityksen Kankaanpäähän. Marianna 3D INvisiosta auttoi meitä todella paljon,  ja käytävästä tulee nyt hienompi kuin olisimme edes osanneet kuvitella!



Käytävä ennen suunnitelmaa.


Näkymä ulko-ovelta sisään tultaessa.

 Marianna suunnitteli meille hienon taideteoksen Konton akustiikkalevyistä. Seinälle tulee siis erikokoisia tiilen muotoisia palasia eri kerroksiin ja niiden taakse led-nauha. Saimme Mariannalta tarkat piirustukset ja hinta-arvion, jonka perusteella on helppo itse tehdä teos seinälle.



Näkumä olohuoneesta käytävälle. 

 Käytävältä on siis ovet oikealle makuuhuoneisiin (ensin vierashuone, sitten päämakkari) ja vasemmalle kodinhoitohuoneeseen ja sitä kautta saunatiloihin. Käytävän päädyssä on wc ja tekninen tila. Katon materiaaliksi Mariannan ideoinnilla valikoitui OSB-levy vaalean harmaaksi maalattuna. Lattia tulee olemaan "yleisissä tiloissa" mikrobetonia. Käytävällä näkyvä paneeliseinä tehdään Siparilan VIRE-sisustuspaneelista, joka parantaa myös käytävän akustiikkaa.




Ainut kriteeri meillä oli, että käytävälle täytyy saada sijoitettua hallin tyhjältä puolelta löytyneet vanhat puolapuut, jotka halusimme kunnostaa ja maalata mustiksi. Niiden kaveriksi ajattelimme tilata Suomen Voimistelutuotteen voimistelurenkaat.



 
Upotettu matkamuistohylly on kaunis ja fiksu ykstyiskohta käytävän seinässä. 

Sopiva penkki käytävälle on vielä etsintälistalla.

Käytävälle olimme suunnittelleet seinän sisään rakennettavan valaistun hyllyn, joka tehdään samasta materiaalista kuin seinätkin, eli kipsilevystä. Teimme ensin normaalisti seinärungon käytävälle ja levytimme sen.


Käytävän seinärunko pystyssä ja levytettynä.

Hyllykön keskelle osui sopivasti levysauma. Päätimme nauhoittaa ja tasoittaa kyseisen kohdan etukäteen, sillä se olisi ollut huomattavasti vaikeampaa rungon tekemisen jälkeen.


Tasoituksen ja hionnan jälkeen kiinnitimme kertopuut hyllyn reunojen mukaisesti tukevasti takana olevan seinän runkopuihin. Laaseri helpotti puiden asentamisessa ja mitoittamisessa.



Päätimme jatkaa seinää sen verran pidemmälle, että myös vanha kantava palkki jää kipsilevyn taakse.

Hyllykön korkeus haluttiin pitää vieressä olevan oven kanssa samana.

Kun hyllyn syvyys oli päätetty, tehtiin sen mukaan uusi seinärunko. Hyllyn syvyyden määräsi lähinnä vieressä ollut palkki. 

Seinän runko lähes valmiina.

Aloitimme hyllyn levyttämisen tasojen tekemisellä. Jokaisen hyllykön kohdalle päätimme laittaa kaksi led-valaisinta. Näille vedettiin tarvittavat sähköjohdot.












Nauhoitustyöt aloitettu.



Saimme Mariannalta kattavan kansion hinta-arvoista, tarvittavat mittapiirustukset, sekä vinkkejä kaupoista josta tilan materiaaleja voisimme hankkia. Hänen kanssaan työskentely sujui vaivattomasti ja hän sai nopeasti kiinni meidän mausta ja toiveistamme. Mariannan suunnitelmasta ja erityisesti 3D -mallinnoksista oli meille todella suuri apu. Olisi tehnyt mieli teetättää hänellä heti 3D -kuvat koko asunnosta!

Innostunein 3D -terveisin, 
Emilia ja Mikael

Kommentit

Suositut tekstit