Valoa tunnelin päässä

Rakennuksella työt ovat edenneet hieman hitaamman puoleisesti kiireisen kevään ja kesän vuoksi. Näkyvääkin on kuitenkin saatu aikaan. Iso harppaus saatiin kuitenkin suoritettua, kun saatiin purettua vanha metalli ovi sekä ikkunat ja näiden tilalle asennettua uudet ikkunat.

Meillä olohuone ja keittiö tulevat olemaan yhtenäistä tilaa. Halusimme tilaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja ainut järkevä paikka tästä syystä oli hallin pääty, jonne tulee myös terassi. Tilan päädyssä oli myös vanha iso ovi, sekä lastauslaituri. Haasteellisen metallioven tilalle päädyimme laittamaan lasiliukuseinän.


Vanha metalliovi sekä lastauslaituri.
Vanhan oven poistossa huomasimme, että ovea ympäröivät metallikarmit olivat kantavat. Nämä jouduimme jättämään paikoilleen ja se hieman muutti suunnitelmia. Onneksi liukuovea ei ollut vielä tässä vaiheessa tilattu, joten mittojen muuttuminen ei siinä suhteessa aiheuttanut ongelmia.

Seinä oven poiston jälkeen.
Vanhan oven poiston jälkeen tilasta tuli huomattavasti valoisampi! Vanhoihin metallikarmeihin kiinnitimme ensiksi vanerilaput ja sen jälkeen vanerilappuihin kiinnitimme 2x4. Näihin 2x4 on tarkoitus kiinnittää tuleva liukuovi.


Metallikarmeihin kiinnitetty vanerilaput sekä runkopuut.
                  


Liukuoven viereisellä seinälle oli vanha käyntiovi toiselta lastauslaiturilta, sekä vanha ikkuna.  Näiden tilalle halusimme panoraamaikkunat. Käyntioven aukko sekä ikkunan aukko olivat leveydeltään saman mittaiset, joten ikkunoista saatiin symmetriset.
 
Liukuoven viereinen seinä joista poistettu rappaus. Vanhat tiilet on tarkoitus jättää esille pienen putsauksen jälkeen.

Vanha ikkuna-aukon alaosa leikattiin alas asti, jotta se saatin poistettua. Valuvaiheessa olimme jättäneet leikattavien seinien kohdalle styroxit pystyyn, jotta valu saataisiin irti leikattavasta seinästä ja näin saataisiin tartuntapintaa uudelle valulle.

Aukot odottamassa styroxeja sekä metalliverkkoja jotta ne saadaan valettua.

Vesa valamassa aukkoja.
                   
Vanha ovi ja ikkuna poistettuna sekä aukot valettuina. Kaikki valmiina liukuoviseinän sekä panoraamaikkunoiden asentamista varten.

Useiden vaiheiden jälkeen päädyimme valitsemaan lasiliukuoviseinän sekä panoraama-ikkunoiden toimittajaksi suomalaisen Profinin. Meillä on kyseisen firman tuotteista ennestään hyvinkin positiivisia kokemuksia.

Kauan odotetun paketin toimitus on vihdoin saapunut!





Asensimme ikkunat heti niiden saavuttua. Itse asennus oli sen verran hektistä toimintaa, että kuvaaminen jäi lähinnä ennen ja jälkeen kuvien ottamiseksi.

Panoraama ikkunat asennettuna paikoilleen.


Lasiliukuseinä paikallaan.
Lasiliukuseinä ja ikkunat olivat meidän rakennuksella yksi isoimmista yksittäisistä hankinnoista. Tämän takia teemme niistä vielä myöhemmin oman postauksen jossa käymme asiaa tarkemmin läpi.

Rakennusterveisin M & E

Kommentit

  1. Vau, miten mahtava idea ja toteutus. Hallille on uutta käyttöä. Meillä teräsrakenteinen halli missä myös pääty tyhjänä ja vailla järkevää käyttöä. Luultavasti on vielä miehen tiedusteltava, että kestääkö teräsrakenteet mikäli ikkuna-aukkoja tehtäisiin päätyyn. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  2. Upea muutos, näyttää heti paljon modernimmalta. Meidän tuttu on myös aloittamassa projektin. Hänen pihaan on tulossa teräshalli. Sitä en tiedä, kuinka moderni siitä tulee, mutta mielenkiinnolla seuraan tuota projektia tästä vierestä, naapureita kun olemme. https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit