Asuntomessut Porissa


Kesä on jo pitkällä ja työt rakennuksella ovat edenneet tasaiseen tahtiin. Siitä lisää seuraavissa postauksissa. Tällä viikolla kävimme Porin asuntomessuilla tutustumassa messukohteisiin ja hankkimassa vinkkejä omiin rakennusratkaisuihimme.

Ennen messuja toivoimme saavamme ideoita ja rohkaisua etenkin saunan, pesuhuoneen, vessojen, vaatehuoneen ja terassin suunnitteluun. Harmiksemme vaatehuoneisiin emme päässeet kunnolla tutustumaan juuri missään messukohteessa, vaan jouduimme kuikuilemaan säilytysratkaisuja kaukaa aitojen takaa.

Meidän tulevassa vaatehuoneessa on iso ikkuna, joka luo hieman haastetta kaappien asettelun suhteen, eikä sinne mahdu normaaleja 60 cm syviä kaappeja.

Löysimme messukohteesta nro 6. Desing-Talo Noste meidän tyylisen vaatehuoneen, jossa oli myös normaalia kapeammat kaappirungot. 

Useiden kohteiden kylpyhuoneet, vessat ja saunat olivat meidän tyylisiä ja saimmekin niistä paljon irti.



Useissa pesuhuoneissa oli käytetty huomaamattomia lattiakaivoja.

Tässä vessassa oli hieno kasvopeili ja sen yläpuolella oleva lamppu. 

Kiva yksityiskohta, meidän tyyliin sopivat pyyhekoukut. 

Mattamustan, betoninharmaan ja vaaleaan puun yhdistelmä toimii. 

Vessan seinään upotettu hylly. 

Tässä kylpyhuoneessa oli miellyttävä värimaailma.

Värikäs kuviolaatta tuo kivaa piristystä simppeliin vessaan.

Vaaleat lauteet ja tummat seinät saunassa loivat hyvän kontrastin.

Olemme jo aiemmin suunnitelleet terassillemme muitoilultaan yksinkertaista Drop Desing Pool ulkoporeammetta. Messuilla niitä oli esillä useassa kohteessa ja ihastuimme niihin entistäkin enemmän. Messuillla oli myös paikalla Dropin esittelijä, jolle jättämällä yhteystiedot, sai 300e allaslahjakortin, jee! :)

Drop -allas on suomalaista muotoilua ja se on palkittu myös arvostetulla Vuoden Desingteko -palkinnolla vuonna 2015. Meidän mielestämme allas on simppeli ja muotoilultaan kaunis verrattuna muihin markkinoilla oleviin ulkoporealtaisiin.



Harmaa allas sopisi meidän värimaailmaan parhaiten.




Siistit kukkapenkit.

Tyylikäs roskakatos.

Ulkoporealtaiden lisäksi niin ikään Dropin tulisijat (Drop Desing Fire) olivat useissa kohteissa esillä. Ne olivat siistejä ja monikäyttöisiä, sillä niitä pystyi käyttämään sekä polttopuilla, että hiilillä esim grillaamiseen ja se soveltuu myös sisäkäyttöön tunnelmanluojaksi bioetanolipolttimen kanssa.

Tulisijaan saa myös kannen, jonka avulla siitä saa esimerkiksi pöydän. Drop tulisija on suhteellisen kevyt ja siksi myös helposti liikuteltavissa paikasta toiseen.







Vuonna 1937 rakennettu punatiilinen Bunkkeri (kohde nro 16) oli kokonaisuutena asuntomessujen kiinnostavin kohde. Olimme siitä niin ihastuksissamme, että unohdimme ottaa enemmän kuvia. Bunkkerista on tehty kuitenkin useita julkaisuja, tässä esimerkiksi yksi Ilta-Sanomien juttu aiheesta.

 Kohteessa oli jätetty hienosti alkuperäistä tiiliseinää näkyviin. 







Suomen Voimistelutuotteen voimistelurenkaita ja puolapuita näkyi useassa talossa. Meidän hallilta löytyi jo ennestään vanhat puolapuut, jotka ajattelimme maalata mustiksi ja laittaa käytävälle. Niiden kaveriksi on tarkoitus hankkia voimistelurenkaat katosta roikkumaan.


Puolapuut ovat hauska sisustuselementti.

Maailman kartat seinillä joko tauluina tai akustiikkalevyistä tehtyinä olivat suosittuja.






Erilaisia akustiikkalevyjä oli käytetty paljon messukohteissa. Useimmat olivat erilaisia tauluja. Kohteessa 4. Fiskarhedenvillan Pohjanvalossa akustiikkalevystä oli tehty käytännöllinen ilmoitustaulu.




Keittiöitä katsellessamme ihastutuimme kohteessa 27a Solid House olevaan betonikuosiseen laminaattitasoon. 





Meitä kiinnostaisi laittaa keittiöön, olohuoneeseen, työhuoneeseen, käytävälle ja eteiseen mikrosemettilattia, jota pääsimmekin messuilla tarkastelemaan lähemmin. Lattia oli kaunis ja tuntui miellyttävältä jalan alla.






Asuntomessut Porissa päättyvät 5. elokuuta, joten vielä ehtii tutustumaan!


Messuterveisin,

Emilia ja Mikael


Kommentit

Suositut tekstit