Etenee


Rakennuksella on taas saatu jotain aikaiseksi viime blogikirjoituksen jälkeen. Suurin osa väliseinien rungoista on pystytetty, villoitettu ja levytetty. Aivan kaikkia seiniä ei ole vielä saatu valmiiksi, johtuen vanhoista pattereista ja niiden putkista. 

Makuuhuoneen seinä villoitettuna. Vasemmassa alakulmassa tukilaudat seinäkaappeja varten.

Työhuoneen nauhoitustyöt on jo aloitettu.




Myös sähkötyöt on saatu siihen vaiheeseen, että loputkin seinät saa levyttää. Sähköjä varten roiloteltiin muutamat urat tiiliseinään. Onneksi suurin osa sähköistä saatiin sijoiteltua niin, että roilotettavaa ei loppujen lopuksi paljoa ollut. 





Loput sähköt saadaan vedettyä sitten kun katon koolaukset on saatu tehtyä ja hahmoteltua lampuille tarkemmat paikat. 

Sähköt meillä hoitaa OMAS Sähkö Oy, jonka kautta tuli myös sähkösuunnitelmat. 






Saunan ja pesuhuoneen seinät päätimme muurata kivestä. Tämän olisi varmasti voinut tehdä myös puusta, koska vesieriste sinne tietenkin tulee. Meillä sattui kuitenkin olemaan jäljellä vielä vanhoja tiiliä edellisistä projekteista, jotka Lahden Vesa kävi muuraamassa. Seinää ei muurattu aivan ylös asti kivestä, vaan se jätettiin noin 2,7 metrin korkeuteen, koska märkätilojen huonekorkeus jää joka tapauksessa tämän alle. Seinän yläosa tehdään puusta. 

Märkätilat sijaitsevat käytävän loppupäässä ja ennen niitä on kodinhoitohuone. Kodinhoitohuoneen päädyimme tekemään puurungosta. Seinät tehtiin niin, että tiiliseinän päälle asennetaan samalla linjassa kipsilevyt. Näin vältytään puu-, ja kiviseinän välisen sauman halkeamiselta.




Suihkun hanakulmarasiat asennettuna ja suihkuseinä hahmottumassa.

Näkymä kodinhoitohuoneesta pesuhuoneeseen.

Putkimieskin kävi vierailemassa rakennuksella ja saatiin kytkettyä lattialämmitys päälle ja tuotua uudet vesijohdot teknisessä tilassa sijaitsevalle putket jakotukille.  Lattialämmitysputket liitettiin vanhaan patteriverkkoon seinän toiselta puolelta jossa oli myös käyttöveden vanhat putket, jotka tuotiin tekniseen tilaan myöhempää asennusta varten.






Kun saatiin lattialämmitys päälle, purettiin myös vanhat patterilinjat ja patterit. Vanhat patterit oli kiinnitetty kunnon kiinnikkeillä. Emilia sai hyvin ajan kulumaan vanhojen kiinnikkeiden nuijimisessa irti seinästä.

Vanhat patterit ja putket irroitettuna.


Vanhoissa pattereissa oli melko järeät kiinnikeet.

Rakennusmääräysten vuoksi teimme palokatkon jakamaan tilan. Seinä joka jakaa hallin on tehty Kahi Desibeliponttikivestä. Se muurattiin ullakolle asti, jossa loppu tehtiin kipsilevystä aina vesikatolle asti. Ullakolle on käyntiluukku hallin toisessa päässä, joten teimme uuden väliaikaisen käyntiluukun seinän toiselle puolelle. Siitä oli mukavampi nostella loput kivet sekä palokatkon tekemiseen vaadittavat materiaalit. Tätä kautta saadaan myös vietyä sitten IV-putket sekä takan piippu. Onneksi vintillä oli kohtuullisen hyvin tilaa, niin oli mukavampi askarrella palokatkon parissa.






Olemme aloittaneet myös suhteellisen työlään katon oikaisun. Sisäkatto on jonkin verran notkolla palkkien keskikohdalta. Suurin heitto on tulevan olohuoneen kohdalla, jossa heittoa on melkein 7 senttiä vajaan kahden metrin matkalla. Pitkään mietittiin, että miten saadaan katto kaikista helpoiten oikaistua. Päädyttiin sitten lopulta tekemään oikaisu karmiruuvien avulla, joita on jo muutama kilo saatu kulutettua. Ensiksi etsittiin katon matalin kohta ja sitten laserin avulla merkattiin se. Pahimpiin heittokohtiin ruuvailtiin väliin laudan palasia kiilaksi, jotta lautojen väli ei olisi ihan niin suuri. Kun saadaan kaikki koolattua suoraksi, laitetaan vielä uretaanivaahtoa lautojen väliin, jotta saataisiin katosta mahdollisimman tukeva.

Näkymä olohuoneesta käytävälle. Olohuoneen ja käytävän katto jatkuu yhtenäisenä.

Vierashuone.





Halusimme jättää vähän vanhaa tiiliseinää myös raennuksen sisäpuolelle näkyviin, joten päätetimme kaivaa keittiön päätyseinästä vanhat tiilet esiin. Tiilen päällä oli noin kahden sentin tasoitekerros. Päällimmäinen laastierros piikattiin esiin pienellä piikkauskoneella. Sen jälkeen seinää putsattiin teräsharjalla. Taroituksena ei ole poistaa kaikkea laastia tiilen päältä, vaan se saa jäädä osittain näkyville. Siistityn tiilipinnan päälle olemme ajatelleet väritöntä Supi Saunasuojaa. 




Tiiliseinän rapsuttelussa siistiksi on aikamoinen homma. 

Kevätterveisin,
Mikael ja Emilia


Kommentit

  1. Mikäli oikein ymmärsin, niin teillä on talon yhteydessä halli, mihin kulkeminen onnistuu kodin kautta? Ilmeisesti juuri pohjapiirustusten perusteella tulee tämä rakennusmääräys palokatkolle? Olen yrittänyt lukea palokatkoon liittyvistä asioista, mikä rakennuksiin liittyy. Espoossa olisi tarkoitus rakentaa talo minkä yhteyteen pieni halli tulisi. Tämän yhden sivun perusteella palokatkon saa asentaa vain tietyn sertifikaatin omaava henkilö. Toki en tiedä koskeeko tämä omakotitaloa ja muuta rakentamista vai suurempia rakennuksia. Hyvää kesän odotusta! https://www.rkr-rakennus.fi/palokatkot

    VastaaPoista
  2. Hienolta näyttää projektin eteneminen kuvissa. Hetkinen, ymmärränkö oikein, että kyseessä on halli, mikä on muutettu asumiskäyttöön? Mielenkiintoista mikäli asia on näin. Ainakin kattokorkeutta on kuvien perusteella hyvin. Veljeni on hallin rakentamista tontille talon kylkeen miettinyt, mutta tuskin aivan kylkeen kiinni vaikka tämä toki olisi helppoa kulkea sitten talosta halliin suoraan. Täytyykin kysellä häneltä, mihin ratkaisuun hän lopulta päätyi koska tietääkseni rakentajat ovat jo kohta aloittamassa hallin rakentamista. https://www.asennustiimi.fi/palvelut/hallin-hankinta/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit