Raksakuulumisia



Pahoittelut että blogin päivitys on viivästynyt. Talvi oli kauheaa kiirettä, Emilia oli joulukuussa kaksi viikkoa Afrikassa reissussa ja yhdessä käytiin Miksun perheen kanssa tammikuussa viikon lomalla Thaimaassa. Helmikuussa Emilia muutti Kankaanpäähän ja  samaan aikaan alkoi uusi työ Porissa. Lisäksi rempattiin tässä välissä yksi yksiö, jonka remonttiin meni odotettua kauemmin aikaa.



Kuvat: Kankaanpään Laki ja Kiinteistö

Sitten "Kenkälaatikon" pariin...

Raksalla on kuitenkin onneksi tapahtunut myös paljon asioita, vaikka blogia ei olla ehdittykään päivittämään.

Valun jälkeen päästiin vihdoin tekemään kunnolla sisähommia. Työt aloitettiin sisäkatosta. Koska rakennus on melko vanha, siellä ei ollut minkäänlaista höyrynsulkua. Mietittiinkin pitkään jätetäänkö rakennus ilman höyrynsulkua vai tehdäänkö tiiviimpi rakenne. Asiasta on olemassa monenlaisia mielipiteitä, mutta me päädyimme lopulta asentamaan koneellisen ilmanvaihdon ja laittamaan kattoon SPU-levyt.

Kattoon asennettiin 30mm SPU Sauna-Satu levyt. SPU-levyt toimii höyrynsulkuna sekä eristeenä. Levyt kiinnitettiin vanhaan kattoon ruuveilla ja prikoilla. Saumat tiivistettiin uretaanivaadolla ja lopuksi saumat ja ruuvinkannat teipattiin hyrynsulkuteipillä.




Levyjen asentamisen jälkeen laitettiin ensimmäiset koolauslaudat kattoon.

Hallin jakoi ennen vanha puinen seinä. Vanha seinä purettiin pois uuden kiviseinän tieltä.


Hallin jakava seinä muurattiin Weberin Kahi Desibeliponttikivestä. Kiviä meni kaiken kaikkiaan 15,5 tonnia. Kullan arvoisena apuna oli isot ovet josta saatiin suoraan nostaa kivet sisään. Tästäkin huolimatta töitä -ja hikeä - riitti.

Meinasi hallista loppua hetkellisesti tila kesken, ennen kuin kivet löysivät paikkansa...



Vesa Lahti rälläköimässä kiviä yön pimeydessä. 

Seinä muurattuna. 

Ennen väliseinien asennusta TR Mattoasennus kävi hiomassa lattian. Betoni oli ehtinyt jo kuivua jonkin aikaa, joten lattia oli jo aika kova, mutta hiominen onnistui kuitenkin hyvin.


Tuomas Rantanen työn touhussa. 



Lattian hionnan jälkeen päästiin pystyttämään väliseinien runkoja. Runkojen asennuksen myötä näkyvää alkoi syntyä nopeasti ja huoneiden paikat alkoivat hahmottumaan paremmin.




Tulevan makuuhuoneen seinät.


 <3: Rakentajat E ja M

Kommentit

Suositut tekstit