Valu

Huhhuh kun aika kuluu nopeasti! Raksalla tapahtuu kokoajan, mutta blogin päivitys ei käy ihan yhtä rivakasti...
Yllättävän paljon on muuten työtä ja työvaiheita ennen kuin lattiaa pääsee valamaan. Edellisen päivityksen ja valupäivän väliin mahtui Miksun lukuisten raksatuntien lisäksi myös yksi vajaan viikon mittainen meidän yhteinen Rooman matka, jonka aikana raksa edistyi kuitenkin silti yllättävän paljon. Siitä iso kiitos ahkerille apureille! 💓

Tässä lattian vaiheita ennen valua:


Ensimmäiseksi kaivettiin viemärit. Viemäreiden asentamisen jälkeen hiekka tasoitettiin ja sen päälle tuotiin noin 25 cm kapilaarikatkosepeliä. 



Seuraavaksi lattiaan asennettiin styroxi ja sen päälle rautaverkko. Rautaverkkon päälle asennettiin lattialämmityskaapelit. Lattialämmitysputkea asennettiin kauttaaltaan koko asunnon alueelle, yhteensä noin 800 metriä. 

Tulevan teknisen tilan paikka, jossa lattialämmitysputket sekä käyttövesiputket.

Pesuhuoneeseen tulevat seinäkaivot esivalettiin etukäteen, jotta ne eivät valun aikana liikkuisi.
Vesijohtojen ja viemäreiden asennuksen hoitivat Marko Viitanen ja Veikko Heinäaho. Lattialämmitysputket asensi Janne Kivelä. 

Lattialämmitysputket kiinnitettynä.
Miksu hössötti koko alkusyksyn valupäivää - ja vihdoin se koitti! Betoniauto ajoi pihaan klo 8.00. eräänä lokakuisena maanantaiaamuna. Betoni tilattii Karvian Betonitukku Oy:stä. 



Karvian Betonitukku Oy:n Mika hoiti hommansa erinomaisesti.
.
Korkojen asettamista. Taustalla hääräilee muurarimestari Vesa Lahti.

Lattia valun jälkeen.

Aamupäivän aikana koko lattia oli valettu. Betonia meni koko lattiaan yhteensä 23 kuutiota. Kun valu oli hieman kuivunut, liipattiin se vielä pariin otteeseen. Se sujui kätevästi liippauskoneella. Ainoastaan seinien ja tolppien vierustat piti liipata käsin.




Melkein valmista!

Miäkin pääsin valupäivänä ekan kerran "oikeisiin töihin", nimittäin liippaamaan seinän vierustoja. Vaikka meillä oli styroxi levyt pehmusteena jalkojen alla, niin silti tuulihousuissa hallin ympäri konttaaminen aiheutti mustelmat polviin. Raksahousut polvipehmusteilla on siis hankittava ensitilassa. 😄


Aika sileää tuli. 👌



Valun päälle levitettiin vielä muovit estämään liian nopeaa kuivumista. Valu saa nyt kuivua rauhassa muutaman viikon. 


// Emilia (ja raksatermeissä avustanut Miksu😉)

Kommentit

Suositut tekstit